marți, 1 decembrie 2009

Sinonime pentru "golani" şi "golaniadă"

Domnul Ciuhandru, aliatul lui Geoană and Co. şi "jurnaliştii" cu carte de muncă de la RealitateaTV i-au făcut pe huiduitorii comunismului "susţinători ai PoliTimişoara". Respectabilul domn Mircea Diaconu în ultimul său rol, acela de politician, nu s-a sfiit în a cataloga ca "violenţe de stadion" demersurile unor timişoreni "derbedei" care mai au memorie.

Aş putea scrie multe despre ce se întâmplă acum pe ecrane sau în stradă. Aştept însă să-l aud pe diplomatul domn Geoană sau pe neo-liberalul domn Antonescu cum îi face "golani" pe cei care manifestă contra unui pact istoric, "Parteneriatul pentru (de la - n.a.) Timişoara".

Doar o întrebare retorică: Cât de obiectivă trebuie să fie o televiziune ca RealitateaTV care prezintă evenimentele de protest de la Timişoara sub titlul "Violenţe la Timişoara" sau ca Antena3, sub titlul "incidente între susţinătorii PSD şi PNL"? Până la ora asta, PDL nu şi-a revendicat nici un atentat golănesc la Timişoara.

Doar un sfat: Înainte de a se baricada într-o sală din clădirea Operei din Timişoara, Antonescu şi Ciuhandru trebuia să medideze că porumbelul păcii, Geoană, nu este nici pe departe urmaşul strategic al lui Coposu. Înainte de a ieşi zâmbitori şi sfidători pe sticlă, înainte de a semna un pact istoric, trebuia să realizeze că au făcut o gafă electorală istorică, că au tropăit pe amintirile timişorenilor care, istoric vorbind, sunt destul de recente . Doar beţia recentelor sondaje sau disperarea că acestea ar putea fi în afara marjei de eroare îi putea determina pe protagonişti să se întâlnescă la Timişoara. În rest, rămâne să vedem cum vor evolua evenimentele şi cât de mult vor putea fi acestea controlate de actorii politicieni.

Update: Marele absent, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, în dialog cu Claudiu Berbece, la Realitatea Fm, la ora 15:45 declară: "Acolo înţeleg că sunt şi adepţii lui Băsescu şi ceea ce fac aceşti susţinători ai lui Băsescu este necivilizat". Sunt oare aceleaşi "grupuri de cetăţeni dezordonaţi, dezorganizaţi", despre care ne povestea Ion Iliescu la data de 22 decembrie 1989 ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu