vineri, 4 decembrie 2009

Ultima noapte electorală

Ce se mai vede pe ecrane la 23:47 ?
La Antena 3 - "Campanie cu nervii întinşi"
Invitaţii Cristian Rizea, deputat PSD, şi Andrei Badin, ultimul puşcaş în viaţă pe frontul electoral, discută despre un incendiu a 38 sau nu ştiu câte nave, într-un port european, despre implicaţiile în contractele ruseşti ale unui inculpat în dosarul Flota, despre poze cu terorişti din adolescenţa lui Băsescu, despre "hrana contra voturi". Nimic surprinzător până aici. Un fel de a "îngrăşa porcul în ajun". Surprinzătoare este doar prezenţa lui Mircea Diaconu, apărător tenace, de conjunctură al lui Mircea Geoană.

La Realitatea, "Ultima zi de campanie" alternează cu titlul "Shogunul lui Băsescu"
Invitaţi Claudiu Săftoiu, Cristian Preda ...
Săftoiu povesteşte despre cât de bolnav este Traian Băsescu, despre cât de urât s-a purtat cu el şi cu soţia lui, Adriana. În final, soţul Adrianei, ne îndeamnă cu o voce disperată: "Duminică, avându-l în minte pe Klaus Iohannis, chiar dacă aveţi reţineri faţă de Mircea Geoană, cum am şi eu, votaţi soluţia lui Crin Antonescu, Klaus Iohanis. Nu vă gândiţi că votaţi emoţional pe numele lui Geoană, ci votaţi soluţia Klaus Iohannis ..." Cum spune şi Crin Antonescu pe blogul său, în mesajul către electoratul liberal: "Eu vă cer, în numele meu şi al PNL, să votaţi pentru două idei. Prima este Proiectul Ionannis. A doua idee este România fără Băsescu."

La OTV, scaunul lui Traian Băsescu a fost ocupat de către CVT. "Vadim cheamă PRM la vot" şi vorbeşte depre bătaia pe care a primit-o Băsescu în copilărie, despre cicatricea lui Băsescu, despre Eminescu şi Iorga.

Mâine dimineaţă la ora 7.00 ar trebui să se încheie campania electorală. Cred că, în dispreţ faţă de respectul invocat în ultimele două luni, legea nu va fi respectată. CNA-ul o să mai dea câteva sancţiuni. Că doar mogulii îşi mai permit o amendă de 5000 de lei pentru zilele de sâmbătă şi duminică. Întrebarea care rămâne este dacă audienţa va fi pe măsură şi dacă mesajele vor fi suficient de percutante pentru electoratul indecis. Că doar cei hotărâţi ştiu deja cu cine votează!

Un comentariu: