vineri, 27 noiembrie 2009

Ziua a 2-a: Spectacolul mediatic manipulator continuă

Am văzut filmuleţul de 19 secunde de sute de ori. Obsedant, RealitateaTv şi Antena3 reiau filmul de 3 ori pe minut. O casetă în care se derulează filmul este prezentă aproape tot timpul pe ecranele celor două televiziuni.

În afară de discuţiile despre "dilema trucajului", aş fi dorit să aud şi alte dezbateri, cum ar fi cele despre:

1. Tăinuirea de 5 ani a lui Patriciu
Poate un moment oportun pentru lansarea acestui filmuleţ ar fi fost şi acela când, în urmă cu câţiva ani, domnul Patriciu a stat 24 de ore în arest. Nu ştiu de ce n-a făcut-o atunci. Poate nu era atât de disperat. Poate a preferat să păstreze acest film trucat pentru şantaj. Oricum, şi tăinuirea şi şantajul sunt fapte penale.

2. Minciuna lui Patriciu
Probabilitatea ca Patriciu să mintă este infinit mai mare decât probabilitatea ca filmul să fie adevărat. Nu pot să nu-mi amintesc incidentul cu Patriciu plagiatorul, prezentat de Caţavencu.
Şi pentru că o minciună nu este suficientă, Patriciu inventează şi lovitura "în plex".

3. Respectul faţă de actorul minor al filmului
Poate ar trebui cerut şi acordul copilului/părinţilor pentru difuzarea filmului, mai ales că şi în prezent, la 15 ani, este tot minor. Sau miza electorală este prea mare pentru a mai lua în discuţie şi drepturile copilului.

4. Caracterul penal al trucării filmului
Nu se întreabă nimeni de unde provine filmul şi în ce laboratoare s-a făcut trucarea imaginilor. Mai ales că avem un indiciu: în miezul nopţii, la câteva ore de la afirmaţiile lui Patriciu pe postul RealitateaTv, cotidianul "Gardianul" primeşte înregistrarea video.

În acest context manipulator, îmi vine să fac grevă şi să port banderolă albă pe braţ atunci când privesc la RealitateaTv sau la Antena3. Tocmai ce am auzit-o pe prezentatoarea de la Antena3: "Continuăm, doamnelor şi domnilor, cu acelaşi subiect ... "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu