joi, 21 ianuarie 2010

Râsu-plânsu

Aş putea să fac o rubrică cu titlul "Sandisme" ...

Întrebat de ce în bugetul MCSI pe 2010 sunt prevăzute cheltuieli de personal cu 95 la sută mai mari faţă de 2009, Sandu (Gabriel -n.a.) a amintit de înfiinţarea celor două centre de specialitate în cadrul ministerului.

"Cheltuielile de personal sunt mai mari cu 95 la suta în 2010 faţă de 2009, deoarece există două centre noi - Centrul Naţional de Management al Societăţii Informaţionale şi Centrul Naţional "România Digitală" - unde activitatea a crescut cu 577 la sută. În momentul de faţă, din 198 de oameni, cât aveam la MCSI, vom avea numai 80, împărţiţi în mod egal pe cele două centre'", a explicat ministrul Comunicatiilor. - sursa Capitalul

Domnul ministru neglijează cu bună ştiinţă faptul că, în momentul de faţă, la minister are angajate aproape 100 de persoane (din care vreo 20 sunt consilieri personali), că la cele 2 centre foştii salariaţi ai ASSI au fost angajaţi prin şantaj, cu sau fără concurs, şi ca mai are pe lista înfiinţărilor încă un centru, cel de supercomputing.

Mă întreb cum a crescut activitatea celor două centre cu 577 la sută atât timp cât centrele lucrează pe avarie, oamenii care au fost admişi după dubiosul concurs au refuzat să semneze CIM-urile, iar cei care nu s-au prezentat la concurs au fost angajaţi, la telefoane şi la e-mailuri nu răspunde nimeni, marii contribuabili nu îşi pot ridica certificatele digitale pentru depunerea prin SEN a declaraţiilor către ANAF şi către celelalte instituţii, operatorii economici au dificultăţi majore în utilizarea SEAP etc.

Oare în mărinimosul buget pe 2010 ministrul a cuprins şi obligaţiile financiare restante pe care le are faţă de disponibilizaţii de la ASSI, adică cele câteva milioane de euro pentru plata compensatoriilor, plata salariilor pe decembrie 2009 şi ianuarie 2010, plata primei anuale, compensarea în bani a zilelor de concedii de odihnă neefectuate în 2009? Sau domnul ministru aşteaptă cu mâhnire hotărârile definitive şi executorii care vor recunoaşte celor 156 de foşti salariaţi ai ASSI drepturile conferite de un contract colectiv de muncă? Şi când va citi aceste hotărâri va proceda rapid la rectificarea bugetară sau va prefera să fie executat silit?

M-am simţit oarecum răzbunată astăzi când Boc i-a tăiat microfonul acestui ipochimen care, în ultima vreme mă cam importunează :)

2 comentarii:

  1. Trist şi adevarat....Unde este încrederea în instituţiile statului exprimată cândva prin luna decembrie sau optimismul arătat prin alte bloguri în legătură cu acordarea LEGALĂ a compensatoriilor în ASSI?...Legală - un cuvânt care începe să îşi piardă sensul căpătând valenţe de mit...Poate "ciobanii sindicali" au avut dreptate, nu credeţi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa cum am mai spus-o, am încredere în instanţele civile şi penale. Nu am spus că de aceeaşi încredere se bucură şi conducatorii unora dintre instituţiile publice.

    Cu privire la "ciobanii sindicali", pe care nu eu i-am numit astfel, pot să le aprecizez stăruinţa de care au dat dovadă în a-şi aranja posturi la centrele nou înfiinţate.

    RăspundețiȘtergere